Kortversjon

Koble iPad til TV med HDMI

Ofte er det enkleste det beste. Med en rimelig kabel kan du koble iPad til TV med HDMI. Du kan også koble mobil til TV med HDMI. Slik overfører du skjermbildet fra din iPad, lesebrett, mobil, Windows eller Mac til TV. Mange PCer har HDMI uttak. Da trenger du kun en HDMI kabel til noen få tiere så er du i gang. Andre enheter trenger en adapter. Du finner et stort antall forskjellige adaptere slik at du kan overføre nesten alle skjermbilder til din TV.

Les om prisgunstige HDMI kabler

 

iPad til TV med HDMI kabel er det enkleste se TV via mobil, nettbrett og PC.

Koble en ledning mellom TV og iPhone, iPad eller PC. Det er gjerne enkleste måte overføre NRK og TV til en stor skjerm. Det betyr færre menyer og færre innstillinger. Nyere Mac og Windows har HDMI utgang. Derfor trenger du ingen overgang. På nettbrett, mobil og eldre maskiner trenger du en adapter.

Ofte trenger du et adapter

Du vil alltid trenge en HDMI kabel som du plugger inn i TVen. Noen ganger passer den andre enden av kabelen rett inn i din enhet, men ikke alltid. Da trenger du i tillegg et adapter i den enden av HDMI ledningen som skal inn i enheten med den lille skjermen. Du får adaptere og overganger for VGA, USB, SCART, DVI, Mini Display port og nesten alle typer utganger og innganger. Som hovedregel er det klokt å velge kabler som er kortere enn 5 meter for å få optimal ytelse. Det finnes kabler opp til 15 meter med kvalitets ledere som fungerer like bra som de korte kablene. Du trenger en standard hann til hann kabel.

 

Du kan koble iPad til TV med HDMI
Fungerer også med iPhone

Koble iPad og mobil til TV krever to ledninger. Først trenger du en HDMI kabel som du plugger inn i TVen. Deretter trenger du en overgang som du plugger i lesebrettet. Den andre enden av adapteren skal inn i HDMI kabelen. Å koble iPad til TV med HDMI kabel er en av de mest driftssikre og brukervennlige teknikkene for å få en stabil TV opplevelse i utlandet.

Les mer om å koble iPad til TV med HDMI kabel

 

Adapter for bruk av HDMI med Mac

En del Mac maskiner har en innebygget HDMI port for problemfri tilkobling til HDTV og andre TVer.

  • Mac mini produsert fra og med midten av 2010 og fram til i dag.
  • MacBook Pro med Retinaskjerm produsert fra og med 2012 og fram til i dag.
  • Mac Pro produsert fra med sent 2013 og fram til i dag.

Har du andre modeller enn disse Mac maskinene trenger du en overgang fra HDMI.
Les mer om  adaptere til MacBook Air og eldre Mac

PC til TV med HDMI adapter slik at du kan bruke en gammel PC til å se på TV i utlandet

PC til TV med HDMI fungerer både med nye og gamle Windows maskiner. Har du en gammel PC med VGA utgang kan du bruke et HDMI adapter. Det er lurt å velge et adapter som støtter lyd

Adapter for å koble Windows PC til TV med HDMI

Ikke alle Windows maskiner har HDMI utgang. Noen Windows maskiner har en micro HDMI eller mini HDMI utgang. Da trenger du et adapter. I utgangspunktet kan du koble en hvilken som helst PC til TV med HDMI

Windows maskiner har ofte et HDMI uttak. Noen ganger en standard HDMI utgang. Andre ganger en mini HDMI utgang mens andre har en micro HDMI utgang. Se på linkene til HDMI kabler lengre ned på siden. Andre windows maskiner har mini HDMI, micro HDMI. Disse finner du også på linkene lengre ned på siden.

Les mer om å koble Windows til TV

 

Adapter for mikro USB på nettbrett og mobiler

De fleste mobiler og nettbrett kan overføre skjermbildet til en TV med et micro USB adapter.

Les mer om å koble Android mobil og nettbrett til TV

 

Andre typer HDMI adaptere

Det er ganske utrolig hva som finnes av adaptere til HDMI. Du finner VGA, USB, DVI, mini display port, SCART og sikkert mange andre alternativer. Du kan koble alle typer PC til TV med HDMI. Det finnes alltid et adapter som gjør jobben med å konvertere signalene slik at du kan koble en gammel PC til TV med HDMI. Mange velger å bruke en gammel PC permanent tilkoblet TV.

Les mer om forskjellige HDMI adaptere

 

 

Kabler for blant annet å koble iPad til TV med HDMI

Det er mye penger å spare på å handle HDMI kabler på nett. Du trenger en HDMI kabel hann-hann. Her er et utvalg gode nettbutikker med budsjett vennlige HDMI kabler. Enten du vil koble iPad til TV med HDMI kabel og trenger en adapter finner du alt du trenger av adaptere og kabler hos disse leverandørene.

Wired-up HDMI to HDMI Gold Plated Connectors 1.8m Cable v1.3A
Price: £4.54
(As of: 2017/12/10 5:32 am - Details
×
Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on https://www.amazon.co.uk/ at the time of purchase will apply to the purchase of this product.
)
4 new from £1.980 used
(* = affiliate link / image source: Amazon partner program)
AmazonBasics Hochgeschwindigkeits-HDMI-Kabel (Ethernet, 3D und Audio-Return) 0,9 m
Preis: --
(Stand von: 2017/12/10 5:32 am - Details
×
Produktpreise und -verfügbarkeit sind zum angegebenen Datum / Uhrzeit korrekt und können sich ändern. Alle Preis- und Verfügbarkeitsinformationen auf https://www.amazon.de/ zum Zeitpunkt des Kaufs gelten für den Kauf dieses Produkts.
)
0 neu0 gebraucht
(* = Affiliate-Link / Bildquelle: Amazon-Partnerprogramm)

 

  Sjekk priser på HDMI kabler hos BHphotoVideo.com

 

  Sjekk priser på HDMI kabler hos eBay

 

  Sjekk priser på HDMI kabler hos DX.com

 

  Sjekk priser på HDMI kabler hos Mini In The Box

 

  HDMI kabler hos JPX.no

 

  HDMI kabler hos Deal.no

 

  HDMI kabler hos TeknikMagasinet

 

  HDMI kabler hos Cdon.com

 

  HDMI kabler hos DustinHome

 

  HDMI kabler hos BHphotoVideo.com

 

  HDMI kabler hos Amazon England

 

  HDMI kabler hos Amazon EU

 

 

 

 

Filed Under: Utstyr