Saken har annonselenker som gir TBT.no AS inntekter uten at det blir dyrere for deg.

Utstyr

HDMI adapter Windows

HDMI adapter til Windows

Det finnes HDMI adapter Windows og HDMI kabler som passer til enhver Windows PC.  En overgang, adapter eller kabel koster fra noen tiere til noen hundrelapper. Mange velger å bruke en eldre pensjonert Windows PC permanent koblet til fjernsynet.

Innholdsfortegnelse

HDMI adapter Windows gjør det enkelt å koble PC til TV

Har du en PC som bare er noen få år gammel er sjansen stor for at den har en HDMI utgang. Denne digitale overføringen sender både lyd og bilde gjennom samme ledning. Aldri har det vært så enkelt å speile PC skjermen til TV skjermen. Når du har koblet Windows til TV en gang husker maskinene innstillingene. Neste gang du kobler PC til TV kommer instillingene automatisk tilbake. Har du ikke HDMI utgang på din PC finner du overganger for de fleste løsninger.

Tilgjengelig HDMI adapter Windows

 • DVI til HDMI
 • USB til HDMI
 • DisplaypPort til HDMI
 • Mini DisplayPort til HDMI
 • VGA til HDMI
 • Scart til HDMI
 • Kompositt til HDMI
 • S-video til HDMI
 • Mini HDMI til HDMI
 • Micro HDMI til HDMI
 • MHL til HDMI

Kontroller at oppløsningen er akseptabel

Nyere fjernsyn har en oppløsning på 1920 x 1080. Har du en HDMI utgang på din Windows maskin er det gode muligheter for at det er samme oppløsning. Bruker du en eldre maskin kan oppløsningen være helt ned i 640 x 480. Eldre fjernsyn har også laver oppløsning. Det fungerer ofte greit med en eldre Windows og en eldre TV når du bruker HDMI adapter Windows.

Velg en løsning for å overføre lyden fra Windows til TV

Velger du å bruke VGA utgangen på PC får du kun overført bilde. Da trenger du en ekstra lydkabel. Alternativt bruke lydløsningen på PC:

Mini-DisplayPort og DisplayPort overfører lyden. Det samme gjør HDMI kabler som kobles direkte til Windows. Mini-DisplayPort og DisplayPort overfører lyden mellom PC og TV. Det samme gjør HDMI kabler som kobles direkte til TV.

Alle andre adaptere krever en tilleggs løsning. Noen adaptere har ekstra kabler inkludert. Er det ikke kabler med finner du annen løsning Det enkleste kan være å bruke den innebygde høyttaleren i Windows maskinen eller koble til eksterne høyttalere til Windows maskinen. Du kan også koble en ledning mellom lydutgangen på Windows maskinen og din TV.

VGA – HDMI adapter

Har du en gammel PC med VGA uttak kan du fortsatt speile TV sendingen på din PC til TV skjermen. Du trenger en overgang mellom VGA og HDMI samt en HDMI kabel.

Stikkords: HDMI

Nylige innlegg

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål om å se Norsk TV fra utlandet

FAQ: Kan jeg kan bruke et VPN abonnement på flere PC, mobil, nettbrett, apple TV? Les mer

VPN router er enkleste måte å se NRK i utlandet

VPN router er det beste verktøyet for å få se Norsk TV i utlandet sammen med et abonnement på VPN. Router leverandøren kan fjernstyre routeren og slik konfigurere, feilrette og eller hjelpe deg med å se Norsk TV i utlandet. Les mer

Se Norsk TV i utlandet med Google Chromecast som om du var hjemme

Google ChromeCast er en prisgunstig mediaplayer som kobles til en hvilken som helst TV. Chromecast fungerer som en mottager for å se Norsk TV mens du er i utlandet. Når du er i utlandet kobles ChromeCast til en IP adresse i Norge. Koble til en Norsk IP-address gjør du gjennom å opprette en abonnement på en VPN tjeneste. VPN abonnementet gir deg tilgang til en server i Norge. Serveren i Norge gir den en Norsk IP adresse. Med Norsk IP-adresse kan ingen stenge deg ute fra å se Norsk TV. Les mer

TV2 Sumo og NRK utlandet Apple TV

Apple har en liten svart boks som fungerer som en TV mottager. Vil du se NRK utlandet Apple TV er denne helt perfekt. Lett å reise med. Mindre enn 10 cm i kvadrat, veier noen få hundre gram og bare få centimeter tykk. Fungerer like bra på hotellrommet som i leiligheten og feriehuset. Les mer

Hvordan se Norsk TV fra utlandet. Se NRK, TV2, TVNorge som om du er i Norge

Med enkle grep får du samme TV tilbud som hjemme uansett hvor du er i verden du befinner deg. Enten du vil sette på barneTV før leggetid, få med deg fotball eller annen sport. Følg med på favoritt seriene som om du var hjemme. Få alle tipsene om hvordan se Norsk TV utlandet NRK, TV2, TVNorge og alle andre kanaler. Les mer