Kortversjon

HTPC, Home Theatre PC, hjemmekino PC og mediasenter

HTPC, Home Theatre PC, hjemmekino PC og mediasenter er forskjellige navn på en PC som er skreddersydd for å spille av film og se på TV. Heretter omtalt som mediasenter.

Det er ingen spesifikasjon eller kravliste hverken når det gjelder programvare eller maskinvare. Kort og godt er det en typebetegnelse på en PC hvor hovedoppgaven er å spille av TV og film. Gjerne en PC som er permanent koblet til en TV skjerm i stedet for en PC skjerm

Budsjettvennlig mediasenter PC for å koble iPad, mobil og PC til TV med kabel

Mange har en pensjonert PC liggende. Denne kan du ha permanent tilkoblet til TVen. Da har du et budsjett vennlig mediasenter. Kobler du et trådløst tastatur og trådløs mus til PCen slipper du å reise deg for å skifte kanal. Har du TV skrudd opp på veggen er det ofte et ganske stor mellomrom mellom baksiden av TVen og veggen. En bærbær PC får du gjerne plass til å henge på veggen bak TVen. Altså mellom TVen og veggen. Slik er medisenter PCen ute av veien og ute av syne. For linker til trådløst tastatur og mus se nederst på denne siden.

Apple Mac Mini er det ultimate mediesenteret med tykkelse på 36 mm

Apple Mac Mini er kun 36 mm tykk og 197 mm høy og bred. Følgelig er den ypperlig å feste til veggen bak din TV. Du kan også bruke en brakett til  feste Mac Mini på baksiden av

 

Test av cloaking

Trådløst tastatur

Trådløs mus

Trådløs pekeplate

Bruk iPhone og iPad som fjernkontroll for Mac med disse appene

 

Flest muligheter med en PC

De mest poulære alternativene til mediesenter er Apple TV , Roku, Chromecast og Amazon Fire TV. I tilegg finnes det et stort antall dupperditter som bruker Miracast teknologien. PC er enklere å bruke og har tilgang til langt flere verktøy for å omgå geoblokkering. Skal du primært bruke TV til å se på kanaler som krever at du omgår geoblokkeringen er ofte en MAC eller Windows et bedre valg enn Apple TV, Roku, iPad, lesebrett og mobil. Rett og slett fordi programvaren i de fleste tilfeller er bedre. Dette igjen skyldes at Windows og MAC har mange instillingsmulighter i operativsystemet som ikke er tilgjengelig for brukeren i operativsystemet på iPad, lesebrett, mobil, Apple TV og Roku.

Budsjett vennlig tastatur til mediesenter

Med trådløst tastatur og mus kan du plassere en bærbar PC i glippen som er mellom veggen og en vegghengt TV. Da er mediesenteret ute av syne og tar ikke plass i stua. Du slipper videre å reise deg for å skifte kanal.

Filed Under: Utstyr