Saken har annonselenker som gir TBT.no AS inntekter uten at det blir dyrere for deg.

Geoblokkering

Hva er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette?

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette? Når TV selskapet leier rettigheten til å vise et program, en film eller kjøper en sende rettighet til eksempelvis Vinter OL gjelder denne rettigheten for et avgrenset geografisk område. Eksempelvis Norge. TV selskapet forplikter seg i kontrakten med produsenten av programmet til å hindre at noen utenfor det geografiske området kan se programmet. Dette muliggjør at et firma som eksempelvis har TV rettigheter til et fotballarrangement eller OL kan selge den samme rettigheten til både et Norsk og et Spanske TV selskap.

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette? Det korte svaret er at forretningsmodellen til bransjen som lager film og TV sendinger har gått ut på dato. Bransjen sliter åpenbart med å finne en ny forretnings modell. Problemstillingen ligner på den musikkbransjen hadde for et tiår eller to siden.

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette? Det korte svaret er at forretningsmodellen til bransjen som lager film og TV sendinger har gått ut på dato. Bransjen sliter åpenbart med å finne en ny forretnings modell.

Resultatet er en ny næring som hjelper deg å omgå geoblokkering gjennom å levere VPN tjenester og SmartDNS tjenester. Et eksempel på en av de største og beste er IPVanish. Den juridiske siden av dette er klar og tydelig i EØS / EU. Det er TV selskapet som har ansvaret for å håndheve geoblokkering. Det er lovlig å omgå geoblokkering til privat bruk.Men hva er geoblokkering?

Når TV selskapet leier rettigheten til å vise et program, en film eller  kjøper kringkastings rettigheten til eksempelvis Vinter OL gjelder denne rettigheten for et avgrenset geografisk område. Eksempelvis Norge. TV selskapet forplikter seg i kontrakten med produsenten av programmet til å hindre at noen utenfor det geografiske området kan se programmet. Dette muliggjør at et firma som eksempelvis har TV rettigheter til et fotballarrangement eller OL kan selge den samme rettigheten til både et Norsk og et Spanske TV selskap. Slik kan rettighets eieren omsette for mye mer. Uten geoblokkering vil bedrifter som sitter på TV rettigheter og bedrifter som produserer filmer og TV sendinger tape omsetning. Her er det snakk om mange, mange milliarder dollar.

Slik fjerner du geoblokkering

Det er mange bedrifter som har spesialisert seg på å hjelpe deg å omgå geoblokkering. En av de største og raskeste er IPVanish. Med et abonnement på tjenesten til IPVanish kan du se NRK nett TV, TV2 Sumo, TVNorge og alle andre kanaler som er tilgjengelig hjemme. Du får førsteklasses oppfølging og hjelp med å komme i gang. 

 

Nylige innlegg

FAQ – Ofte Stilte Spørsmål om å se Norsk TV fra utlandet

FAQ: Kan jeg kan bruke et VPN abonnement på flere PC, mobil, nettbrett, apple TV? Les mer

VPN router er enkleste måte å se NRK i utlandet

VPN router er det beste verktøyet for å få se Norsk TV i utlandet sammen med et abonnement på VPN. Router leverandøren kan fjernstyre routeren og slik konfigurere, feilrette og eller hjelpe deg med å se Norsk TV i utlandet. Les mer

Se Norsk TV i utlandet med Google Chromecast som om du var hjemme

Google ChromeCast er en prisgunstig mediaplayer som kobles til en hvilken som helst TV. Chromecast fungerer som en mottager for å se Norsk TV mens du er i utlandet. Når du er i utlandet kobles ChromeCast til en IP adresse i Norge. Koble til en Norsk IP-address gjør du gjennom å opprette en abonnement på en VPN tjeneste. VPN abonnementet gir deg tilgang til en server i Norge. Serveren i Norge gir den en Norsk IP adresse. Med Norsk IP-adresse kan ingen stenge deg ute fra å se Norsk TV. Les mer

TV2 Sumo og NRK utlandet Apple TV

Apple har en liten svart boks som fungerer som en TV mottager. Vil du se NRK utlandet Apple TV er denne helt perfekt. Lett å reise med. Mindre enn 10 cm i kvadrat, veier noen få hundre gram og bare få centimeter tykk. Fungerer like bra på hotellrommet som i leiligheten og feriehuset. Les mer

Hvordan se Norsk TV fra utlandet. Se NRK, TV2, TVNorge som om du er i Norge

Med enkle grep får du samme TV tilbud som hjemme uansett hvor du er i verden du befinner deg. Enten du vil sette på barneTV før leggetid, få med deg fotball eller annen sport. Følg med på favoritt seriene som om du var hjemme. Få alle tipsene om hvordan se Norsk TV utlandet NRK, TV2, TVNorge og alle andre kanaler. Les mer