Kortversjon

Hva er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette?

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette? Det korte svaret er at forretningsmodellen til bransjen som lager film og TV sendinger har gått ut på dato. Bransjen sliter åpenbart med å finne en ny forretnings modell. Problemstillingen ligner på den musikkbransjen hadde for et tiår eller to siden.

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette?

Hva er er geoblokkering og hvorfor plages vi med dette? Det korte svaret er at forretningsmodellen til bransjen som lager film og TV sendinger har gått ut på dato. Bransjen sliter åpenbart med å finne en ny forretnings modell.

Resultatet er en ny næring som hjelper deg å omgå geoblokkering gjennom å levere VPN tjenester og SmartDNS tjenester. Et eksempel på en av de største og beste er IPVanish. Den juridiske siden av dette er klar og tydelig i EØS / EU. Det er TV selskapet som har ansvaret for å håndheve geoblokkering. Det er lovlig å omgå geoblokkering til privat bruk.

  Les om jussen her

Men hva er geoblokkering?

Hva er geo- blokkering

Når TV selskapet leier rettigheten til å vise et program, en film eller  kjøper kringkastings rettigheten til eksempelvis Vinter OL gjelder denne rettigheten for et avgrenset geografisk område. Eksempelvis Norge. TV selskapet forplikter seg i kontrakten med produsenten av programmet til å hindre at noen utenfor det geografiske området kan se programmet. Dette muliggjør at et firma som eksempelvis har TV rettigheter til et fotballarrangement eller OL kan selge den samme rettigheten til både et Norsk og et Spanske TV selskap. Slik kan rettighets eieren omsette for mye mer. Uten geoblokkering vil bedrifter som sitter på TV rettigheter og bedrifter som produserer filmer og TV sendinger tape omsetning. Her er det snakk om mange, mange milliarder dollar.

Slik fjerner du geoblokkering

Det er mange bedrifter som har spesialisert seg på å hjelpe deg å omgå geoblokkering. En av de største og raskeste er IPVanish. Med et abonnement på tjenesten til IPVanish kan du se NRK nett TV, TV2 Sumo, TVNorge og alle andre kanaler som er tilgjengelig hjemme. Du får førsteklasses oppfølging og hjelp med å komme i gang.

  Besøk IPVanish for å få hjelp med Norsk TV

 

 

Filed Under: Geoblokkering