Kortversjon

Se Norsk TV Google ChromeCast som hjemme

Google ChromeCast er en prisgunstig mediaplayer som kobles til HDMI utgangen på TV. Den fungerer som en mottager for å se Norsk TV Google ChromeCast mens du er i utlandet. Når du er i utlandet kobles ChromeCast til en IP adresse i Norge. Dette gjør vi gjennom å opprette en abonnement på en smart DNS tjeneste eller en VPN tjeneste. Prosedyren for å se Norsk TV utenlands er ganske enkel.

Norsk TV Google ChromeCast

Norsk TV Google ChromeCast

ChromeCast kobles til TV med den innebygde HDMI kabelen. Chromcast skiller seg mye fra Apple TV. Prisen er da også en del rimeligere. En sammenligning er ikke rettferdig fordi det er to forskjellige produkter. Android mobiler og nettbrett har støtte for ChromCast bygget inn i operativsystemet. Nettleseren Google Chrome har innebygget støtte for ChromCast. Dette tilsvarer måten som Mac, iPhone og iPad har støtte for Apple TV bygget inn i operativsystemet. Likevel er det ikke noen ulempe å bruk iPhone og iPad sammen med Google ChromCast.

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos TeknikMagasinet

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos eBay USA

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos eBay England

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos BHPhotoVideo.com

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos DX.com

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos DustinHome.no

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos Deal.no

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos Cdon.no

 

  Sjekk dagens pris på ChromeCast hos Mini In The Box

 

Prosedyre for å se Norsk TV Google ChromeCast

Prosedyren for å se Norsk TV Google ChromeCast er litt forskjellig fra å koble opp en Apple TV. I tillegg til Google ChromeCast trenger du en ekstra router som har støtte for VPN. Den eksisterende routeren  bruker du til oppgaver som ikke krever av du omgår geo-sperrer og region sperrer. Den nye routeren bruker du til alle enheter du vil bruke til å se på Norsk TV. Det betyr at du får to trådløse nett. Et «Norsk WiFi nett» for å se Norsk TV Google ChromeCast og et lokalt WiFi nett for alle andre formål.

Velg router som leverandøren har laget veiledning for

Dette høres kanskje litt krevende og komplisert ut, men det er ikke tilfelle. Leverandørene av VPN og smart DNS tjenester har lister over routere som de anbefaler. Det er smart å velge en av disse. Leverandørene har nemlig lagt ut bruksanvisninger på hvordan du kobler opp routeren. Får du problemer har leverandøren en ypperlig brukerstøtte tjeneste som hjelper deg over eventuelle hindringer.

  Flere detaljer om trådløse routere med støtte for VPN og smart DNS

Velg leverandør og bestill en router

Prosessen for å komme i gang er slik:

  • Velg en VPN eller smart DNS leverandør
  • Bestill en router som leverandøren anbefaler og har laget veiledning for
  • Konfigurer din «Norske router»
  • Koble ChromeCast til dine «Norske router«
  • Se på TV

Fortrinn med løsnigen

Det er gode veiledninger på hvordan du setter opp en egen «Norsk router«. Dermed er det ikke er så vanskelig. Videre får du en del ekstra fortrinn med på kjøpet når du har en «Norsk router«. Du vil nå ha to nettverk. Et nettverk til oppgaver som ikke behøver å gå gjennom en server i Norge. Et annet nettverk som går gjennom en server i Norge, din «Norske router«.  Nettverket som går gjennom en server i Norge er naturlig nok litt tregere enn basis nettverket. Du har nå to forskjellige trådløse nettverk. Du kobler deg til nettverket som går via Norge for å se på TV. Du bruker det andre nettverket til alle andre oppgaver. Er dere mange brukere med mange enheter slik som mobiler, nettbrett, Windows, Mac, ChromeCast og Apple TV er denne fremgangsmåten løsningen som mest effektivt utnytter kapasiteten i din Internett forbindelse.

Velg mellom rimelig løsning og en optimert løsning med fjernsupport

Rimeligste løsning er å velge en Asus RT N12. Den gjør nytten sin og det er greit forklart hvordan du setter den opp som en VPN klient.

Alternativet er en spesialbygget VPN router optimalisert til formålet. Inkludert i prisen er det brukerstøtte. Du kan dermed få hjelp med å få routeren til å virke gjennom at den fjernstyres over nettet. Videre følger det med tre måneders gratis tilgang til IPVanish VPN slik forskjellen mellom en budsjettløsning og full pakke blir med det mindre.

  Les mer om VPN routere med brukerstøtte fra FlashRouters.com

 

 

Budsjett routere

Om du ønsker en budsjettvennlig router som du selv konfigurerer basert på instruksjonene til VPN leverandøren finner du Asus RT N12 her:

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra Amazon EU

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra Amazon England

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra TeknikMagasinet

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra DustinHome

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra Deal.no

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra Cdon.com

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra BHPhotoVideo.com

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra Ebay England

 

  Asus RT N12 budsjettvennlig router fra eBay USA